Sundaystich Macramé + Veer

sundaystitch macrame veer

We kennen ze allemaal wel, die mooie leuke Macramé veren! Leuk als je ze in het groot maakt om te laten pronken in jouw interieur, of als je ze in het klein maakt kan je er een sleutelhanger van maken. Ik heb ze voor jou uitgeschreven zodat jij deze veren ook kan gaan maken. Leuk toch?

snijd de volgende stukken koord: (Durable Macramé)

1 stuk van 30 cm, 6 stukjes van 15 cm, 4 stukjes van 10 cm, 4 stukjes van 7 cm  = 15 koorden in totaal
Als je naar een veer kijkt, is deze iets breder aan de basis en wordt hij dunner naar boven toe. Dus we beginnen eerst met de langste koorden, gaan dan naar onze middelgrote koorden en eindigen uiteindelijk met de kleinste koorden.

Hoe maak je ze?

sundaystitch macrame veer

Stap 1

Neem eerst je langste koord en vouw het dubbel. Dit lange stuk is de “ruggengraat” van onze veer. Neem dan een van je langste koorden en vouw deze dubbel. Plaats het loodrecht onder de rug van je veer naar rechts, zoals weergegeven in afbeelding # 1 hierboven.

Stap 2

Neem nog een van je langste koorden en vouw deze dubbel. Trek het lus gedeelte door de lus van het eerste koord dat je hebt gelegd (niet de ruggengraat). Trek het door over het ruggedeelte van je veer.

Stap 3

Pak de uiteinden van het eerste koord en trek ze door de lus van het tweede koord. Ik hoop dat dit logisch is! Je zou iets moeten hebben dat eruit ziet als afbeelding # 3.

Stap 4

Trek nu de koorden strak! Yay! Je hebt je eerste knoop op de rug gemaakt.

Stap 5

Nu gaan we stap 1-4 herhalen, maar we gaan van kant wisselen. Dus neem nog een van de langste koorden en vouw doormidden. Plaats je lus aan de linkerkant (in plaats van aan de rechterkant) zoals weergegeven in afbeelding # 5.

Stap 6

Neem nu een ander koord, vouw het dubbel en lus het door de lus aan de linkerkant. Trek de uiteinden omhoog en door deze lus. Kijk naar afbeelding # 6 voor referentie.

Stap 7

Trek elk koord strak en houd afwisselende zijden – rechts, links, rechts, links, enz. Als je al je langste koorden hebt opgebruikt, schakel je over naar je middelgrote koorden, volgens hetzelfde proces. Schakel dan over naar je kleinste koorden.

Stap 8

Je zou iets moeten hebben dat lijkt op foto # 8!

sundaystitch macrame veer

Stap 9

Zodra je al je koorden hebt opgebruikt, veeg je ze uit met je draadborstel om de strengen te maken. Houd de wervelkolom tegelijkertijd vast, zodat je geen knopen losmaakt.

Tip: als je merkt dat je rug nog steeds behoorlijk lang is, kun je hem gewoon inkorten om hem recht te zetten.

Je kunt de koorden ook eerst met je vingers ontrafelen. Ik heb ze op een oude handdoek geborsteld, zodat ik geen oppervlakken heb beschadigd. Ik moest behoorlijk hard poetsen om deze mooie lokken te krijgen! Draai je veer om en borstel beide kanten om ervoor te zorgen dat alle koorden allemaal worden uitgeborsteld.

Stap 10

Nadat je alles hebt uitgekamd, pak je je schaar en knip je je veer bij.

Stap 11

Spuit je veer in met verstijving spray om de veer te verstevigen zodat hij plat ligt als hij hangt.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze blog en de uitleg hoe je deze veer maakt. Wens je alvast veel succes ermee om zelf mooie veren te maken.

Indien je vragen hierover hebt of opmerkingen dan mag je mij deze zeker doorgeven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *