Merino wol is een duurzaam garen
Een van de oudste schapenrassen ter wereld. Geliefd om de heerlijke wol die van hoge kwaliteit is. Dit komt door de fijne structuur. Per vierkante centimeter groeien er op een merinoschaap wel tien keer zoveel haartjes als bij andere schapen. De vezel is dus extra fijn waardoor het veel minder irriteert op de huid van mensen. Dat maakt merino wol een fijne wol voor bijvoorbeeld een stoer deken, een mooie omslagdoek of lekker warme trui!

Merino wol is afkomstig van een speciaal soort schaap, het merino schaap. Van origine afkomstig uit Spanje en voor het eerst ontdekt in de 12e eeuw. Merino schapen passen zich zeer goed aan hun omgeving aan. Hierdoor zijn ze bijzonder goed in het overleven van koude en barre klimaten. Een beetje een superschaap dus!
Naast het Spaanse merino schaap is er ook een Australisch soort, genaamd Poll Merino. Het verschil tussen deze twee merino schaap soorten is dat het Australische schaap geen hoorns heeft en dus resistent is tegen mogelijke ziekten die te maken hebben met deze hoorns.

De vacht van het merino schaap stopt nooit met groeien. Om te voorkomen dat ze oververhit raken in de zomer, moeten ze minstens één keer per jaar worden geschoren.

Merino wol is bijzonder goed in het drooghouden van het lichaam door de vocht-regulerende en absorberende werking. Merino wol is hierdoor uitermate geschikt voor wandel- en skisokken. Zo blijven je voeten langer frisser ruiken!

Anders dan gewone wol, jeukt merino wol niet dankzij de hogere dichtheid. Bovendien voelt het veel zachter aan wat irritatie aan de huid voorkomt. Dit komt omdat merino wol een hogere dichtheid heeft dan gewone wol.

Lanoline is een natuurlijke stof die te vinden is in merino wol. Deze natuurlijke stof heeft van nature antibacteriële eigenschappen. Bij het vrijkomen van vocht wordt Lanoline omgezet in een zeepachtig goedje dat ervoor zorgt dat je voeten langer fris blijven.

Merino wol ademt veel beter dan bijvoorbeeld katoen en andere door de mens gemaakte garens. Dit zorgt ervoor dat vocht beter verdampt en oververhitting wordt tegengegaan. Je kunt het vergelijken met een tweede huid die zich aanpast aan verschillende omstandigheden.

Merino wol kan sterk variëren in dikte. De wol kan soms wel zo zacht zijn dat sommige “oogsten” worden gebruikt in een mix met kwetsbare garens zoals zijde voor het maken van luxueuse zachte kleding.

Even de voordelen op een rijtje van deze prachtige Merino wol:

Hieronder vind je de garens die wij in ons assortiment hebben met Merino wol. Ontdek deze pareltjes en ga er mee aan de slag om lekkere warme kleding te breien of mooie omslagdoeken te haken in deze kwaliteitsvolle garens. Dit is maar een klein deeltje uit ons assortiment, bekijk zeker onze andere garens want er zijn nog meer pareltjes van Merino wol.

Het is nu het ideale moment om aan jouw nieuwe project te beginnen voor komende herfst en winter. Een mooie omslagdoek haken of een mooie lekker warme trui breien! Shop je garen en stoom je klaar voor komende seizoenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *