Haken voor baby's

omslag-haken-voor-babys-

We vinden het allemaal heel erg schattig, die leuke zelf gehaakte creaties voor baby's. Vandaag wil ik het vooral hebben over het haken van baby speelgoed. Leuke, soms ook leerrijke spulletjes waar baby's/peuters zich goed mee kunnen amuseren.

Het juiste garen kiezen

Het is vooral erg belangrijk dat je let op welk soort garen je gebruikt voor het haken van baby spulletjes. Zo moet je er zeker van zijn dat het garen gewassen kan worden. Het garen mag ook zeker niet gaan irriteren op het babyhuidje en al zeker geen giftige stoffen bevatten.

Het betere garen voor baby’s is katoen die vanaf een 30°C kan gewassen worden. Wij hebben 4 garens die in ons assortiment zitten die zeker geschikt zijn om baby spulletjes te haken.

Durable Coral : kan gewassen worden op 30°C

Schachenmayr Catania: kan gewassen worden op 40°C, 1ste keer op 60°C wassen

Scheepjes Catona: Kan gewassen worden op 40°C

De juiste accessoires kiezen

Als je spulletjes gaat haken die gevuld moeten worden met vulling, is het ook belangrijk om te voorzien dat de vulling gewassen kan worden. Zo kan je vulling uit een kussen gebruiken. Maar is het misschien ook aan te raden speciale vulling te gebruiken. Wij hebben de vulling van Restyle in ons assortiment die gewassen kan worden op 60°C

Ook als je iets in jouw haakwerk stopt van piepers of rammelaartjes zorg dan dat deze ook gewassen kunnen worden. Ook deze hebben wij opgenomen in ons assortiment. Ook siliconen kralen zijn zeer geschikt voor het maken van bv een speenkoord.

De juiste haaknaald dikte kiezen

Het is ook heel erg belangrijk bij het haken voor baby’s om te kiezen voor een juiste haaknaald dikte. Er mogen namelijk geen gaatjes in het haakwerk zitten. Wat ook zeer handig kan zijn als je iets moet opvullen is om de vulling in een panty te steken. Zo ben je absoluut zeker dat de vulling er niet van tussen kan komen maar mooi blijft zitten.

Wel of geen veiligheidsoogjes gebruiken?

Waar ik vooral tegen ben is het gebruik van veiligheidsoogjes op gehaakte spulletjes voor baby’s! Ze heten misschien wel veiligheidsoogjes, toch heb ik er mijn twijfels over of ze wel heel erg veilig zijn. Ze kunnen namelijk los komen en dat kan verstikkingsgevaar met zich meebrengen. Ik zou dus zeker opteren om deze niet te gebruiken onder de 3 jaar. Bij kleutertjes kan je deze wel gaan gebruiken maar ik zou er toch zeker heel voorzichtig mee zijn.

Zorg dat alles goed vast zit...

Wat heel belangrijk is, is dat je op het einde van jouw haakwerkje toch wel zorgt dat alles goed vast zit. Het is dus zeker aan te raden om steeds te dubbel checken of alles wel goed vast zit en alle draadjes goed weg geknipt en weg gewerkt zitten. Het is namelijk gevaarlijk mocht er iets los komen dat de baby erop gaat knabbelen of zuigen. Wat ook weer verstikkingsgevaar met zich kan meebrengen.

Wil je zelf aan de slag me leuke speeltjes?

Wij hebben een paar leuke patronen op onze website staan die je gratis kan downloaden om zelf aan de slag te gaan met jouw unieke creatie voor jouw baby of als kraam cadeautje te geven.

activiteitenkubus
activiteitenkubus

Met deze activiteitenkubus van CuteDutch zal het kindje zich geen moment vervelen. Elke kant heeft een andere activiteit die helpt bij de ontwikkeling van het kind.

Ik wens je alvast veel succes met het haken van deze leuke accessoires voor de baby!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *