SundayStitch: Diagonal Basket Weave Stitch (Diagonale Mandensteek)

diagonale mandensteek

Iedere zondag laten we jou een nieuwe steek zien. Een steek die jij misschien al kent, of een steek die misschien wel helemaal nieuw voor jou is. Vandaag zullen we het hebben over de diagonale mandensteek en zal ik hiervan een klein stukje uitschrijven. Het is een leuke steek die je vooral kan gebruiken om leuke dekens mee te haken.

Haak een ketting van 40 lossen. (of een veelvoud van 6 x 4 lossen)

Toer 1 – Haak 1 stokje in de 3de losse vanaf de haaknaald. *Sla 3 lossen over, 1 dubbel stokje in de volgende 3 lossen. Haak vanaf de voorkant een stokje in elk van de 3 overgeslagen lossen*. Herhaal van *-* Tot einde, 1 stokjein de laatste steek, 2 lossen draai je werk.

Toer 2 – Haak 1 stokje in dezelfde steek van de 2 lossen. 1 stokje in de volgende 3 steken, *sla 3 steken over, 1 dubbel stokje in de volgende 3 steken vanaf de achterkant. Haak 1 dubbel stokje in elk overgeslagen steek*. Herhaal *-* tot de laatste 4 steken, 1 stokje in elke steek, 2 lossen, draai je werk.

diagonale mandensteek

Toer 2 – 1 stokje in dezelfde steek van de 2 lossen. *Sla 3 steken over, 1 dubbel stokje in de volgende 3 steken. Vanaf de voorkant haak je 1 dubbel stokje in de 3 overgeslagen steken*. Herhaal *-*, 1 stokje in de laatste steek. 2 lossen, draai je werk.

Ik hoop dat mijn uitleg een beetje te begrijpen is. Mocht het toch nog wat moeilijk zijn of je wil er wat beeld bij dan heb ik hier ook een filmpje van gevonden die ik graag met jullie deel : Diagonale Mandensteek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *