LANGYARNS kijkt terug op 150 jaar geschiedenis als bedrijf in de textielindustrie.
Als familiebedrijf, nu in de 6e generatie, ligt hun passie bij hun producten, de garens en de items die hun klanten ermee breien en haken.

Theodor Lang, oprichter en industrieel pionier

In 1860 verwierf Theodor Lang de watermolen in Reiden. Op de boerderij daar bouwde hij een mechanische katoenspinnerij: de eerste fabriek in de omgeving van Wiggertal, waar het water van de rivier de Wigger de machines aandreef.

Ernst Lang

In 1890 nam Ernst Lang, zoon van Theodor, de fabriek over. Er is een turbine geplaatst om elektriciteit op te wekken, waardoor het productieproces kan worden geëlektrificeerd.

Erich Lang

In de jaren twintig, na de vroege dood van Ernst Lang, volgde Erich Lang zijn vader op die het bedrijf leidde. In die tijd werden de sleutels tot succes in de veeleisende markt voor handbreigarens gezien als kwaliteit, constante innovatie, aanpassingen aan machines en onderzoek naar markteisen.

Ernst H. Lang

Met de toenemende internationalisering van de handel sinds de jaren zestig, ontwikkelde Ernst H. Lang II verdere exportmarkten zoals de VS en Japan. Het bereiken van de hoogste kwaliteit en technische innovatie in handbreigarens was het doel van LANGYARNS en blijft dat.

Jakob Lang

LANGYARNS is vandaag een van de leidende merken op de wereldmarkt voor handbreigaren.  Jaarlijks in maart presenteert LANGYARNS op de vakbeurs Handarbeit & Hobby in Keulen, Duitsland, nieuwe producten, modieuze creatieve ideeën en de bijbehorende marketingconcepten aan retailers van over de hele wereld.

Garens

Ik ben trots dat ik Lang Yarns in mijn collectie heb mogen opnemen. Dit garen straalt luxe en kwaliteit uit! Je hebt verschillende soorten garens van Lang Yarns dus er is zeker voor ieder wat wils. Ontdek ze allemaal in onze webshop.

Check HIER onze collectie Lang Yarns

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *