Zelf gehaakte watten-schijfjes

zelf-gehaakte-wattenschrijfjes-

Komt het bij jouw ook soms op om wat duurzamer te gaan leven? Bij mij in ieder geval wel. Na wat nadenken kwam ik op het idee om mijn eigen wattenschijfjes te gaan haken.  Ik gebruik die echt wel dagelijks om mijn make-up weg te vegen, dus verbruik ik toch wel iedere dag wattenschijfjes

Aangezien ik toch wel een haakster ben en graag bezig ben met nieuwe dingen uit te vinden en te gaan haken kwam het in mij op om zelf mijn wattenschijfjes te gaan haken. Deze kan ik dan ipv weg te gooien opnieuw wassen en hergebruiken. 
Ik ben aan het zoeken geslagen hoe ik daar het best aan begin en toen kwam ik leuke afbeeldingen tegen die met de pufsteek gehaakt zijn. Ik heb mijn wattenschijfjes gehaakt met Catania omdat deze toch wel van 100% katoen zijn. Indien jij een ander garen wenst is dat natuurlijk ook goed maar zorg er dan wel voor dat je garen hebt die kan gewassen worden op 40° of op 60°. 

Hoe heb ik ze gehaakt? 


Toer 1 – haak 10 vasten in de magische ring, sluit met een halve vaste.

Toer 2 – 1 losse, pufsteek in iedere vaste. Sluit met een halve vaste. (10 pufsteken, 10 lossen= na de pufsteek een losse haken)

Toer 3 – 1 losse, (half stokje in de 1e steek, 2x halve stokjes  in de volgende steek) herhaal dit 10x. (30 halve stokjes)

Toer 4 – 1 losse, (pufsteek in de volgende steek, half stokje  in de volgende steek). Herhaal dit 15X. Sluit met een halve vaste. 15 pufsteken, 15 halve stokjes)

Toer 5 – 1 losse, haak op elke pufsteek en half stokje een vaste. hecht de draad af en werk de draadjes weg 

Ik wens je alvast veel succes met het haken van je eigen wattenschrijfjes! Handig en goedkoop, en leuk te maken. 

Wil je jouw project met ons delen? Dat zouden wij heel fijn vinden om jouw foto’s te mogen bewonderen! Je kan jouw project delen met ons via Facebook en Instagram of stuur ons een mailtje. 

Deel deze blog:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *