Sundaystitch: Zigzag Steek

sundaystitch zigzag steek

Het is weer zondag, tijd voor onze wekelijkse steek. Deze week hebben we het over de zig zag steek. Echter kan je deze steek op verschillende manieren maken. Je hebt diepe zigzag's, golfvende, geribbelde, reliëf, smalle, eenvoudige en brede... Een hele lijst dus. Vandaag zal ik het hebben over de golvende. Deze word over het algemeen het meeste gebruikt om dekentjes te maken. Hieronder zal ik jou het patroontje uitschrijven.

Een golvende zigzag steek is een eenvoudige steek. Hier worden de horizontale lijnen van het patroon meer benadrukt dan de pieken en dalen. De steek krijgt extra textuur dankzij de stokjes die in de achterste lussen worden gehaakt.

Gebruikte steken:
l: lossen
stk: Stokje

Aantal steken: deelbaar door 12, plus 3 voor de opzet ketting.

OPGELET: haak je opzetketting steeds los en met een grotere haaknaald om trekkingen te voorkomen.

Toer 1 – 3l, (tellen als 1 stk), 1stk in volgende l, *1stk in elk van volgende 3 stk, (2 stk samen over volg 2 stk) 2X, 1stk in elk van volgende 3 stk, (2 stk in volgende l), 2X; Herhaal vanaf *, 2 stk in laatste l, keren.

Toer 2 – (bij alle steken insteken in de achterste lus) 3 l (tellen als 1 stk), 1 stk in de volgende l, *1 stk in elk van de volgende 3 stk, (2 stk samen over volgende 2 stk) 2X, 1 stk in elk van de volgende 3 stk, (2 stk in de volgende stk) 2X; herhaal vanaf *, 2 stk in keerlosse, keren.

Toer 3 – Stap 2 herhalen.

 

Wil je jouw project met ons delen? Dat zouden wij heel fijn vinden om jouw foto’s te mogen bewonderen! Je kan jouw project delen met ons via Facebook en Instagram of stuur ons een mailtje. 

Deel deze blog:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *