Sundaystitch: Schelpensteek

sunday-stitch-schelpen-steek-

Het is weer zondag en dan komen we terug met een nieuwe steek. Deze keer hebben we het over de schelpensteek. Een heel mooie steek om een trui, topje of dekentjes te haken.

Hieronder zal ik de steek uitschrijven.

Gebruikte steken:
Lossen, vasten, stokjes

Dit diagram helpt misschien ook om de steek te haken.

diagram schelpensteek

Zet een lossen ketting op in een veelvoud van 6+2

Toer 1 – Haak 1 vaste in de 2de losse vanaf de naald. *Sla 2 lossen over, haak 5 stokjes in de volgende losse, sla 2 losse over, haak 1 vaste in de volgende losse*. Herhaal *-* tot het einde van de toer. Aan het einde heb je nog 3 steken over, haak 1 vaste in de laatste steek.

Toer 2 – Toer 3 lossen (=1ste stokje), haak 2 stokjes in de 1ste steek = de vaste waarmee je de toer geëindigd bent. Sla 2 steken over, haak 1 vaste in de volgende steek. (Dit is de middelste van de 5 stokjes), sla opnieuw 2 steken over, haak in de volgende steek 5 stokjes. *Sla 2 steken over, 1 vaste in de volgende steek, 2 steken overslaan, 5 stokjes in de volgende steek*. Herhaal *-* tot het einde van de toer. Sla 2 steken over, haak 3 stokjes in de laatste vaste.

Toer 3 – Deze rij start op de top van een schelpje. 1 losse, 1 vaste in de 1ste steek. Sla 2 steken over, haak 5 stokjes in de volgende steek. *2 steken overslaan, 1 vaste in de volgende steek, sla 2 steken over, 5 stokjes in de volgende steek*. Herhaal *-* tot het einde van de toer. Sla 2 steken over, haak 1 vaste in de 3de losse waarmee je de vorige rij bent gestart.

Toer 4 – Herhaal toer 2-3 tot je het gewenste resultaat hebt van jouw project!

Ik hoop dat je iets hebt aan dit patroontje en je zelf aan de slag kan gaan met deze mooie steek!

Wil je jouw project met ons delen? Dat zouden wij heel fijn vinden om jouw foto’s te mogen bewonderen! Je kan jouw project delen met ons via Facebook en Instagram of stuur ons een mailtje. 

Deel deze blog:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *