SundayStitch: Wattle Stitch

Blog sunday stitch uitgeschreven patroon op crochetcreations.be

Het is weer zondag, tijd voor jouw wekelijkse zondag steek. Deze week hebben we het over de Wattle steek (vlechtsteek) Een steek die snel weg werkt en heel mooi tot zijn recht komt bij dekens. Woondekens, babydekentjes. Inspiratie genoeg... 

Bij deze steek word gebruik gemaakt van vasten, stokjes en halve vasten. 

Haak een ketting in een veelvoud van 3. 

Toer 1 – Haak een vaste in de 3de losse vanaf de haaknaald, 1 losse, stokje in dezelfde steek. 2 lossen overslaan, *1 vaste, losse, stokje in dezelfde steek, 2 lossen overslaan*. Herhaal *-* tot het einde van de toer. Op het einde heb je 2 steken over. In de laatste steek haak je 1 halve vaste. 

Toer 2 – 1 keerlosse, In de tussen ruimtes (= 2 overgeslagen steken) van de vorige toer haak je 1 vaste, 1 losse, 1 stokje in dezelfde steek. *1 vaste, 1 losse, 1 stokje*. Herhaal *-* tot het einde van de toer. Eindig terug met een halve vaste. 

Toer 3 – 1 keerlosse, in de tussenruimtes, (=1 losse van de vorige toer) haak je 1 vaste, 1 losse, 1 stokje in dezelfde steek. *1 vaste, 1 losse, 1 stokje*. Herhaal *-* tot het einde van de toer. Eindig terug met een halve vaste. 

Herhaal toer 2 en toer 3 tot je het gewenst resultaat hebt behaald. Met deze steek maak je prachtige woondekens of baby dekentjes Deze steek haakt ook heel gemakkelijk weg. 

Wil je jouw project met ons delen? Dat zouden wij heel fijn vinden om jouw foto’s te mogen bewonderen! Je kan jouw project delen met ons via Facebook en Instagram of stuur ons een mailtje. 

Deel deze blog: 

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *