Sundaystitch: Mandensteek

blog-mandensteek-

Deze mooie stevige steek is zeer geschikt voor het maken van dekentjes of kussentjes. Het weefeffect onstaat door afwisselende stokjes voor en achter in dezelfde toer. Deze steek is ook zeer geschikt voor een vloerdekentje. Voor dit project zijn uiteenlopende garens bruikbaar. Net wat jij graag wil maken of waar jij het liefste mee haakt.

Hieronder zal ik de steek uitschrijven zodat jij ook snel aan de slag kan met deze topper. 

Gebruikte steken:
Lossen, stokjes
Aantal steken deelbaar door 6 + 5, plus 2 voor de opzetketting

Toer 1 – 1 stokje in de 4de losse vanaf de haaknaald, 1 stokje in elke losse tot het einde van de toer, keren.

Toer 2 – 2 lossen, 1e stokje overslaan. *1 reliëf stokje voor bij elk van de volgende 3 stokjes, 1 reliëf stokje achter bij elk van de volgende 3 stokjes. Herhaal vanaf * tot de laatste 3 stokjes, 1 reliëf stokje voor bij elk van de 3 stokjes, 1 stokje in de keerlosse, keren. 

Toer 3 – 2 lossen, 1ste stokje overslaan, *1 reliëf stokje achter om elk van de volgende 3 reliëf stokjes voor. 1 Reliëf stokje voor om elk van de volgende 3 reliëf stokjes achter. Herhaal van  * tot de laatste 3 reliëf stokjes voor. 1 Reliëf stokje achter om elk van de laatste 2 reliëf stokjes voor. 1 stokje in de keerlose, keren. 

Toer 4 – 2 Lossen, 1ste stokje overslaan, *1 reliëf stokje achter om elk van de volgende 3 reliëf stokjes achter, 1 reliëf stokje voor om elk van de volgende 3 reliëf stokjes voor. Herhaal vanaf * tot de laatste 3 stokjes. 1 reliëf stokje achter om elk van de laatste 3 reliëf stokjes achter, 1 stokje in de keerlosse, keren. 

Toer 5 – 2 lossen, 1ste stokje overslaan, *1 reliëf stokje voor om elk van de volgende 3 reliëf stokjes achter, 1 reliëf stokje achter om elk van de volgende 3 reliëf stokjes voor. Herhaal vanaf * tot de laatste 3 stokjes, 1 reliëf stokje voor om elk van de laatste 3 reliëf stokjes achter, 1 stokje in de keerlosse, keren.

Toer 6 – 2 lossen, 1ste stokje overslaan, *1 reliëf stokje voor om elk van de volgende 3 reliëf stokjes voor, 1 reliëf stokje achter om elk van de volgende 3 reliëf stokjes achter. Herhaal vanaf * tot de laatste 3 stokjes, 1 reliëf stokje voor om elk van de laatste 3 reliëf stokjes voor, 1 stokje in de keerlosse, keren. 

Toer 7 – Herhaal toer 3 tot 6 tot je het gewenste resultaat hebt. 

reliefstokje voor
reliëf stokje voor
reliëf stokje achter
eerste rij
proeflapje mandensteek
proeflapje mandensteek

Wil je graag op de hoogte blijven van alle handwerknieuwtjes? Abonneer je dan op onze Facebook– en/of instagrampagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *