Sundaystitch: Netpatroon

Dit patroon is ideaal voor als je bewuster wil leven en de natuur wil steunen. Dan spreek ik op het haken van boodschappen tasjes. Met dit patroon is dat ideaal en krijg je een sterke tas om te winkelen. Maar uiteraard kan je deze steek voor meerdere accessoires gebruiken. Na de eerste toer van deze steek, worden de steken gehaakt in de lossenbogen waardoor het haakwerk stabiel word en niet snel uit vorm geraakt.

Gebruikte steken: Lossen en stokjes

Aantal steken moet deelbaar zijn door 3 + 2, + 2 voor de basisketting

Toer 1 – 1 stokje in de 4de losse vanaf de haaknaald, *1 losse, sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 2 lossen; herhaal vanaf * tot het einde van de toer, keer. 

Toer 2 – 4 lossen (telt als 1 stokje en 1 losse), *2 stokjes in de losse boog, 1 losse; herhaal vanaf * tot de keerlosse, 1 stokje in de keerlosse van de vorige toer, keer. 

Toer 3 – 3 lossen, (telt als 1 stokje), 1 stokje in de eerste losse boog, *1 losse, 2 stokjes in de volgende lossen boog; herhaal vanaf * tot de keerlosse boog, 1 losse, 1 stokje in de keerlosse boog, 1 stokje in de 3de losse van de keerlosse, keer. 

Toer 4 – Herhaal toer 2 – 3

stokjes haken toer 1
toer 2 stokjes haken

Wil je graag op de hoogte blijven van alle handwerknieuwtjes? Abonneer je dan op onze Facebook– en/of instagrampagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *