Sundaystitch Brede Chevron steek

sundaystitch brede chevron

De brede chevron steek is een heel eenvoudige steek dat er ook mooi uitziet in 1 kleur! Deze steek word gevormd door in gelijke mate te meerderen en minderen zodanig het zigzag effect ontstaat. Bij deze steek haak je ook de ene rij in de voorste en andere rij in de achterste lus, zo onstaat er een mooie textuur. Deze steek zorgt voor een soepel haakwerk en is zowel geschikt voor accessoires als woondekens.

De gebruikte steken zijn lossen en stokjes. 
Aantal steken: deelbaar door 14 + 1, + 3 voor de basisketting

Toer 1 – 1 stokje in de 4de losse vanaf de haaknaald, *1 stokje in elk van de volgende 5 lossen, 3 stokjes samenhaken over de volgende 3 lossen, 1 stokje in elk van de volgende 5 lossen**, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in de volgende losse; herhaal vanaf * tot het einde en eindig de laatste herhaling bij **, 2 stokjes in de laatste losse, keer. 

Toer 2 – 3 lossen (telt als 1 stokje), 1 stokje in de voorste lus in het eerste stokje, *1 stokje in de voorste lus in elk van de volgende 5 stokjes, 3 stokjes samen haken in de voorste lus in elk van de volgende 3 stokjes, 1 stokje in de voorste lus van elk van de volgende 5 stokjes**, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in het losse boogje; herhaal vanaf * tot het einde en eindig de laatste herhaling bi j**, 2 stokjes in het voorste lusje van de keerlosse, keer. 

Toer 3 – 3 lossen, (telt als 1 stokje), 1 stokje in de achterste lus in het eerste stokje, *1 stokje in de achterste lus in elk van de volgende 5 stokjes, 3 stokjes samen haken in de achterste lus in elk van de volgende 3 stokjes, 1 stokje in de achterste lus in elk van de volgende 5 stokjes**, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in de losseboog; herhaal vanaf * tot het einde en eindig de laatste herhaling bij **, 2 stokjes in het achterste lus van de keerlosse, keer. 

Toer 4 – Herhaal toer 2 – 3

toer 1 brede chevron steek
Toer 1
Toer 2 brede chevron steek
Toer 2
proeflapje 1
proeflapje 2

Wil je graag op de hoogte blijven van alle handwerknieuwtjes? Abonneer je dan op onze Facebook– en/of instagrampagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *