Sundaystitch Granny bloemen square

granny square bloemen motief

Deze mooie granny square in bloemenmotief is een ideale square om te haken voor de lente. Met deze granny square kan je een prachtig kussen maken die fleurig straalt in je woonkamer, of een fleurig woondeken die meegaat met het lente seizoen.

Ik heb dit deze granny gehaakt met Catania Originals en met haaknaald 2,5 mm

De gebruikte steken zijn lossen, stokjes en dubbele stokjes. 

Ik doe er ook een filmpje bij zodanig je de steek kan zien vooral voor de popcorn steek hoe je deze het beste maakt. Het is nogal moeilijk om dit zo uit te leggen zonder dat je het ziet. 

Toer 1 – Begin te haken met geel en met een magische ring, 3 lossen en haak 11 stokjes in de magische ring, sluit en hecht gelijk de witte kleur eraan. 

Toer 2 – Haak 4 lossen, + 4 dubbele stokjes, 2 lossen, in de volgende opening haak je terug de popcornsteek (5 dubbele stokjes) herhaal dit 11x (kijk naar het filmpje om te zien hoe je de popcornsteek haakt)

Toer 3 – haak 3 lossen, 2 stokjes, 1 losse. *Haak in de volgende 2 openingen 3 stokjes, 1 losse. In de volgende opening haak je 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes* Herhaal *-* sluit de toer met een halve vaste. 

Toer 4 – Haak 3 lossen, 2 stokjes, 1 losse. *Haak in de volgende 3 openingen 3 stokjes, 1 losse. In de volgende opening (de hoek) haak je 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes.* Herhaal *-* tot het einde van de toer. Sluit met een halve vaste en hecht af. 

Als je de granny square groter wenst te maken haak je dus verder. zoals toer 4. Je zal altijd een groep stokjes meer hebben. 

zijkanten haken granny square
afgewerkte bloem granny square

Wil je graag op de hoogte blijven van alle handwerknieuwtjes? Abonneer je dan op onze Facebook– en/of instagrampagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *