Sundaystitch Hart haken

sundaystitch hart haken

Dit mooie hartje is een gemakkelijk haak projectje en kan je voor veel dingen gebruiken. Denk maar door het tussen een kaartje te steken als troost, of voor een verjaardag, of voor moederdag... maar je kan het ook gebruiken voor valentijn. Denk maar aan het maken van een slinger vol met hartjes. Je kan dus met dit patroontje alle kanten uit. 

Dit patroontje heb ik hier uitgeschreven voor jou zodat jij ook aan de slag kan met dit mooie project. 

De gebruikte steken zijn lossen, stokjes, halve stokjes en halve vaste. 

Toer 1 – 3 lossen, (telt als 1 stokje), 11 stokjes in de ring, sluit met een halve vaste in de keerlosse. 

Toer  2 – 1 losse, sla de 3 losse over van de vorige toer, 1 vaste in het volgende stokje, haak (1 half stokje, 1 stokje, 1 half stokje) in het volgende stokje, 1 vaste in de volgende 3 stokjes, 1 losse, 1 stokje in het volgende stokje, 1 losse, 1. vaste in de de volgende 3 stokjes, haak (1 stokje, 1 half stokje, 1 stokje) in de het volgende stokje, 1 vaste in de laatste steek. halve vaste in de 3 losse. 

Toer 3 – 1 losse, 1 vaste in de volgende 2 steken, 3 vaste in de volgende steek, 1 vaste in de volgende 4 steken, 2 vaste in de volgende l-lus, 3 vaste in de volgende steek, 2 vaste in de volgende l-lus, 1 vaste in de volgende 4 steken, 3 vaste in de volgende steek, 1 vate in de laatste 2 steken, 1 losse, halve vaste in de 1 ste losse. 

eerste toer hartje haken
tweede toer hartje haken
derde toer hartje haken

Tip: Haak 3 hartjes van elke kleur en verbind ze met een ketting van lossen in een andere kleur of dezelfde kleur. Haak 15 lossen tussen elk hart en bevestigd  de hartjes met een halve vaste. Zo bekom je een mooie slinger! 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle handwerknieuwtjes? Abonneer je dan op onze Facebook– en/of instagrampagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *