Sundaystitch Touwsteek

omslag-sundaystitch-touwsteek

Dit is een mooie steek die je voor heel veel projecten kan gebruiken. En ook met garen naar keuze. Door deze steek valt je werk soepel en zacht. Deze steek past mooi bij dekentjes, homedecoratie, accessoires zoals een marketbag. De ideetjes zijn eindeloos.

Het is een heel makkelijk patroon die heerlijk snel weg haakt.

De gebruikte steken zijn lossen en stokjes. 

Aantal steken: Deelbaar door 3 + 2, plus 1 voor de opzetketting.

Toer 1 – Haak 1 stokje in de 4de losse vanaf de haaknaald, 1 losse, 1 stokje in de volgende steek. *1 losse overslaan, 1 stokje in de volgende steek, losse, stokje in de volgende steek* eindig met 1 stokje in de laatste steek. 

Toer 2 – 3 losse, 1 stokje in de losse van de vorige toer, losse, 1 stokje in dezelfde steek. *1 stokje in de losse van de vorige toer, losse, stokje in dezelfde steek.* Herhaal tot het einde, 1 stokje in de laatste steek. 

herhaal toer 2 tot je het gewenste resultaat hebt. In ieder losse van de vorige toer haak je 1 stokje, losse, stokje. Dit tot het einde van de toer, in de laatste steek haak je altijd jouw laatste stokje. En je begint je toer opnieuw met 3 lossen! 

toer 1 sundaystitch touw steek
proeflapje touwsteek

Ik heb dit proeflapje gehaakt met Catania Originals, wat je voordelig bij crochetcreations.be kan aankopen. 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle handwerknieuwtjes? Abonneer je dan op onze Facebook– en/of instagrampagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *