Sundaystitch Roostersteek

sundaystitch roostersteek

Dit stekenpatroon ziet eruit als een reeks vierkantjes. Het is een herhaald patroon die het beste tot zijn recht komt in een glad garen. Uiteraard kan je experimenteren met garens en kijken wat voor jou het mooiste uitkomt. Maak met dit patroon een mooie stola, wintersjaal of een mooie market bag.

De gebruikte steken zijn lossen, vasten en stokjes. 

Aantal steken deelbaar door 4 + 2, plus 1 voor de basisketting. 

Toer 1 – 1 vaste in de 2de losse vanaf de haaknaald, 1 vaste in de volgende losse, *2 lossen, sla 2 lossen over, 1 vaste in elk van de volgende 2 lossen; herhaal vanaf *tot het einde van de toer, keer. 

Toer 2 – 3 lossen, (telt als 1 stokje), sla de eerste vaste over, 1 stokje in de volgende vaste, *2 lossen, 1 stokje in elk van de volgende 2 vasten; herhaal vanaf * tot het einde van de toer, keer

Toer 3 – 1 losse, 1 vaste in elk van de eerste stokje, *2 losse, 1 vaste in elk van de volgende stokjes; herhaal vanaf * tot het einde van de toer, haak de laatste vaste in de bovenkant van de keerlosse. keer. 

Toer 4 – Herhaal toer 2 – 3 tot je het gewenste resultaat van jouw project hebt. 

toer 1
toer 3

Het proeflapje is gehaakt met Catania Originals, uiteraard is het jouw keuze met welk garen je dit wil gaan maken. Wil je bv gaan voor een market bag? Kies dan voor Catania, Durable Coral, Scheepjes Catona of Hoooked Soft Cotton DK of wil je kijken naar jouw budget? Dan is Budgetyarn Cotton DK iets voor u. 

Wil je graag op de hoogte blijven van alle handwerknieuwtjes? Abonneer je dan op onze Facebook– en/of instagrampagina

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *