Wat is het belang van puntbeschermers?

Puntbeschermers zijn een echte must have voor je breinaalden en je breiwerk. Het kan wel eens voorkomen dat als je stopt met breien en je jouw werkje opzij legt dat er toch iets gebeurt wat je liever niet hebt. Je breiwerk kan zo gemakkelijk van jouw breinaalden schuiven. Daarom is het heel raadzaam en handig om puntbeschermers op je breinaalden te plaatsen. Zo voorkom je dus dat je brei project niet van je naalden zal afglijden.

Een puntbeschermer is een klein kunststof blokje waarin je jouw punt van je breinaald kan insteken. De puntbeschermers zijn geschikt voor breinaalden 2 mm tot 10 mm.

De puntbeschermer zorgt er niet alleen voor dat je breiwerk niet van je naalden glijd, maar ook dat je punten van je naalden niet beschadigd worden waardoor jouw naalden soepel door jouw breiwerk blijft glijden.

Je hebt puntbeschermers in verschillende maten, kleuren en verschillende vormen.

Het is van groot belang om jouw breinaalden goed te beschermen. Als je breinaalden hebt van goede kwaliteit is het daarom belangrijk om er goed zorg van te dragen want je breinaalden kunnen zeker heel lang mee gaan.
Investeren in hulpmiddeltjes zoals puntbeschermers is dus zeker geen overbodige luxe.

De puntbeschermers die je bij ons vindt zijn van Tulip voor de maten 2 mm tot 4,5 mm en 4 mm tot 6,5 mm. En Knitpro puntbeschermers voor de maten 2 mm tot 10 mm. De puntbeschermers zijn steeds per 2 verpakt en variëren tussen € 2,25,- en € 3,85.

De aankoopprijs voor een set beschermers valt dus zeer goed mee, en het helpt om jouw breinaalden optimaal te beschermen maar ook jouw breiwerk te beschermen tegen afvallen van jouw naalden! En dat is ook wel heel belangrijk zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen met je project.