tulip haak en brei accessoires

Tulip

Tulip is heel bekend in de handwerk wereld. De Tulip haaknaalden en fournituren uit Japan hebben een echt top kwaliteit.
Dit bedrijf gaat al generaties ver en nemen kwaliteit en betrouwbaarheid zeer hoog in het vaandel.
Hun kennis en innovatie gaan hand in hand in het ontwerpen en produceren van deze prachtige producten.
Tulip is geen koopje… maar wel een leven lang genieten van top kwaliteit!

Lees verder »
sundaystitch zig zag steek haken

Sundaystitch: Zigzag Steek

Het is weer zondag, tijd voor onze wekelijkse steek. Deze week hebben we het over de zig zag steek. Echter kan je deze steek op verschillende manieren maken. Je hebt diepe zigzag’s, golfvende, geribbelde, reliëf, smalle, eenvoudige en brede… Een hele lijst dus. Vandaag zal ik het hebben over de golvende. Deze word over het algemeen het meeste gebruikt om dekentjes te maken. Hieronder zal ik jou het patroontje uitschrijven.

Lees verder »
herfst en winter garens

Herfst/winter-garens

De herfst en winter is alweer in het land, en met deze kortere en koudere dagen zitten we allen liefst binnen in een gezellige sfeer. En dan denken we er ook meer aan om te gaan breien of haken. Laten we dan snel maar deze omslagdoek haken, of die mooie sjaal breien. Daarom heb ik uit mijn assortiment herfst en wintergarens uitgekozen om met jullie te delen.

Lees verder »
sinterklaas slingers haken gratis patroon

Sinterklaas

Op 6 december is het terug zover, dan is sinterklaas weer in het land om alle kinderen weer eens goed te verwennen. Dit jaar zal het misschien wel ietsje anders zijn door de covid-pandemie. Maar laten we toch de pret van dit gebeuren niet bederven en er toch nog een leuk en mooi feest van maken. Uiteraard kan ik het niet zo laten om geen leuke creatie met jullie te delen. Haak zelf jullie leuke sinterklaas hebbedingetjes en verwen je kleintje met dit moois!

Lees verder »
logo hexagon haken durable

SundayStitch: Hexagon haken

Het is alweer zondag! Tijd voor onze wekelijkse sundaystitch. Deze week hebben we het over de Hexagon-steek. Een mooie steek die je vooral kan gebruiken voor het maken van leuke woondekens, babydekens etc…

Lees verder »
durable sundaystitch kabelhaken

Sundaystitch: Kabelhaken

Op zondag laten we jullie altijd kennismaken met een nieuwe steek. Deze week geven we de kabelsteek mee. Een mooie steek om zowel dekens als kussens mee te haken of leuke sjaals! Hieronder laat ik jou graag kennis maken met hoe jij die steek moet gaan haken.

Lees verder »
knitpro, prym en tulip punnikpoppetjes en molen

Punniken

Punniken (of klosje breien) is een techniek om van een draad van (meestal) wol een holle streng te maken, daarbij gebruik makend van een punnikklosje en een haaknaald. Punniken is een eenvoudige vorm van rondbreien, de draad vormt rijen lussen waaraan de lussen van de volgende rij hangen. Van deze streng kunnen dan door technieken als naaien weer andere gebruiksgoederen worden gemaakt, of hij kan gebruikt worden als versiering.

Lees verder »
garen, brei en haakpakketten vind je op crochetcreations.be

Brei- en haakpakketten/Garenpakketten

Wij hebben sinds kort Brei-en Haakpakketten en Garenpakketten in ons assortiment. Handig voor wie niet wil zoeken naar de juiste garens en de juiste accessoires voor een project. Er is natuurlijk wel een verschil tussen een Brei-en haakpakket en een Garenpakket. Het verschil is dat bij een brei- of haakpakket het patroon erbij zit of gratis te downloaden valt op de webshop. Een Garenpakket is enkel het garen die geleverd word. Het patroon dient u zelf aan te schaffen, hetzij te kopen op de webshop of aan te kopen bij de eigenaar van het patroon. Lees dus altijd zeker de titel van het artikel en de omschrijving om te weten hoe het zit met het patroon.

Lees verder »
haken voor kerst op crochetcreations

Haken voor kerst

De kerstdagen komen stilletjes aan dichterbij. En daarom is het toch wel goed om jou daarop wat voor te kunnen bereiden. Zeker als het op haken aankomt dan kan je er maar vroeg genoeg aan beginnen. Wij hebben dan ook leuke haakpatronen voor kerst die je gratis kan downloaden. Of een leuk haakpakket bestellen.

Lees verder »
sundaystitch suzette steek haken gratis patroon

Sundaystitch: Suzette steek

We zijn alweer zondag en hier zijn we weer met een leuke mooie steek Deze keer zullen we het hebben over de Suzette steek. een gemakkelijke en mooie steek die je vooral kan gebruiken om sjaals te haken of mooie leuke baby dekentjes of een mooi woondeken.

Lees verder »
zelf gehaakte wattenschijfjes gratis patroon

Zelf gehaakte watten-schijfjes

Komt het bij jouw ook soms op om wat duurzamer te gaan leven? Bij mij in ieder geval wel. Na wat nadenken kwam ik op het idee om mijn eigen wattenschijfjes te gaan haken.
Ik gebruik die echt wel dagelijks om mijn make-up weg te vegen, dus verbruik ik toch wel iedere dag wattenschijfjes.

Lees verder »