sundaystitch: weefsteek

Sundaystitch: Weefsteek

Het is alweer zondag, tijd voor onze wekelijkse sundaystitch. Deze week hebben we het over de weefsteek. Een heel leuke en gemakkelijke steek die lekker weg haakt. Deze steek kan gebruikt worden voor leuke dekens, of een mooie omslagdoek of sjaal. Maar uiteraard is deze steek gebruikelijk voor meerdere leuke accessoires. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees verder »
blog breien zonder pijn

Breien zonder pijn

Iedereen die breit ervaart wel eens pijn in de schouders, rug, of handen. Meestal komt dit omdat je gespannen zit. Als je aan het breien bent moet je je vooral gaan ontspannen en een goede zithouding aan nemen. Als je te veel last hebt is het dan ook best verstandig om jouw breiwerk eventjes opzij te leggen en wat te ontspannen voordat je terug aan de slag gaat.

Lees verder »
Sundaystitch wattle steek crochetcreations

SundayStitch: Wattle Stitch

Het is weer zondag, tijd voor jouw wekelijkse zondag steek. Deze week hebben we het over de Wattle steek (vlechtsteek) Een steek die snel weg werkt en heel mooi tot zijn recht komt bij dekens. Woondekens, babydekentjes. Inspiratie genoeg… 

Lees verder »
sundaystitch crochet creations

Sundaystitch: Crunch steek

Zoals iedere zondag zijn we hier terug met een nieuwe Sundaystitch. Deze week hebben we het over de Crunch Steek. Deze steek word heel vaak gebruikt voor het maken van pannenlappen. Omdat er een mooie reliëf inzit. Maar uiteraard kan je deze steek voor veel projecten gebruiken zoals baby dekentjes, of woondekens, noem maar op. Hieronder beschrijf ik hoe je het patroon haakt. Deze is helemaal niet moeilijk en haakt heel snel weg. 

Lees verder »
blog aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, acties, tips & tricks ivm haken, breien en handwerken. En uiteraard regelmatig een gratis patroon. Dit wil je niet missen toch? Meld je zelf aan door op onderstaande knop te klikken. Je ontvangt dan af en toe onze nieuwsbrief!

Lees verder »
sundaystitch op crochetcreations.be

Sundaystitch: Schelpensteek

Het is weer zondag en dan komen we terug met een nieuwe steek. Deze keer hebben we het over de schelpensteek. Een heel mooie steek om een trui, topje of dekentjes te haken.

Lees verder »
blog garencategorie haken of breien kies de juiste categorie

Hoe kies je garens uit de Engelse garen-categorie?

Als je een patroon hebt gevonden die je leuk vind maar het staat in het engels is het nogal moeilijk om deze termen te vertalen of te begrijpen. Ook bij de product informatie van de garens vind je de Engelse termen al snel terug. Zo ook bij onze product informatie vind je de informatie garendikte terug in het Engels. In deze blog zal ik jullie uitleggen wat deze termen betekenen en hoe je dan het juiste garen dient te kiezen voor jouw project.

Lees verder »
crochetcreations.be sundaystitch

Sundaystitch: Astrakhan Stitch

Dit keer hebben we met de sundaystitch een heel speciale steek maar wel een heel erg mooie steek. Deze steek is echt wel ideaal als je een tapijtje wil haken of een mooi zacht woondekentje om te genieten in de zetel.

Lees verder »
blog boeken haken en breien

Brei en haakboeken

Een brei of haakboek kan altijd heel handig zijn, en laat ons eerlijk zijn we zijn allemaal wel fan van die brei en haakboeken. Het helpt ons bv om steken te leren zoals de brei en haakbijbel, of gewoon om leuke patronen te leren kennen en ze na te maken. Of om ons helemaal weg wijs te maken in het brei en haak wereldje. Het is ook gewoon heel fijn om een boek in huis te hebben in plaats van altijd maar op google te zoeken naar patronen. Een goed boek dat doet altijd goed!

Lees verder »
blog amigurumi sleutelhanger haken

Gratis patroon Mini Portemonneetje

Ik vind een zelf gehaakt portemoneetje altijd heel mooie en wijs. En al zeker als je deze ook in het mini kan haken. Denk maar om jouw kleingeld erin weg te bergen of gewoon om een jeton voor een kar erin op te bergen. Met deze sleutelhanger sluiting kan je deze dan aan je bos sleutels hangen en heb je dan altijd jouw jeton bij de hand.

Lees verder »
amigurumi haken en breien blog

Amigurumi

Amigurumi is overgewaaid uit Japan en is bij ons ook heel erg populair. Het is een echte rage geworden. Wat maakt Amigurumi zo populair? Wat heb je nodig om aan de slag te gaan? Ontdek het in onze blog.

Lees verder »