Welk garen is Catania Originals?

Catania Originals is een van de populairste garens van SMC Schachenmayr. Schachenmayr is een Duits merk die al sinds 1822 garens produceert. Schachenmayr heeft ondertussen al heel wat mooie kwalitatieve brei en haakgarens op de markt gebracht! Onder meer ook de Bravo, en de Regia’s sokken wol zijn zeer populair.

Waarvoor word Catania garen vooral gebruikt?

Het Catania garen word vooral gebruikt om amigurumi’s te haken maar uiteraard ook om lichte kleding te breien. Het garen is van 100% gemerceriseerd katoen en word gehaakt met naald 2,5 tot 3,5 mm. Het bolletje is 50 gram en heeft een looplengte van 125 meter. Met een bolletje katoengaren doe je dus al heel wat.

Het Catania Originals brei en haakgaren word onder meer ook veel gebruikt om te haken voor het goede doel. Het garen is dan ook een goedgekeurd garen om inktvisjes voor couveuse kindjes te haken.

Is Catania garen een veilig garen voor kinderkleding/accessoires?

SMC Catania is nu ook OEKO – TEX® 100 gecertificeerd en getest volgens de speelgoednorm. Dat betekent dat SMC Catania veilig gebruikt kan worden voor het maken van accessoires en speelgoed, baby- en kinderkleding

Met catania garen maak je heel mooie projecten. Het garen is goed te onderhouden en machinewasbaar tot 40°C

SMC Catania heeft een breed kleurenpallet van meer of 100 kleuren! En ieder jaar komt er wel een nieuwe collectie kleuren op de markt! Zo nu scoor je bij ons het Catania garenpakket trendkleuren 2021.

De bolletjes Catania garens shop je bij ons aan €2,23 per bolletje.
De variant Catania Grande is ook een populair garen die goed scoort bij ons en ook in een breed kleurenpallet verkrijgbaar is.