Schaar of garensnijder?

Je vraagt jezelf misschien soms af wat het verschil is tussen een schaar en een garensnijder? En of deze garensnijder wel gemakkelijk te gebruiken is? Dat is voor iedereen anders te bepalen maar veel verschil zit er niet op. Een garensnijder is compacter en kan je makkelijk rond je nek hangen doordat deze meestal geleverd worden met halssnoer.

Een schaar bij het handwerken.

Een schaar kennen we allemaal wel en is absoluut een must-have tijdens het handwerken, onmisbaar zelfs. Je hebt al verschillende soorten scharen. Scharen voor bepaalde materialen mee te snijden en in verschillende materialen vervaardigd. Groot, klein. Noem maar op.

De ene persoon houdt ervan om met een klein schaartje te werken. Wat ik persoonlijk ook liever heb als ik aan het haken of breien ben dat ik een klein schaartje bij me heb. Een grote schaar zal ik eerder gebruiken om grote stukken stof te versnijden. Een grote schaar werkt in mijn ogen niet zo fijn als je met kleine werkjes bezig bent.

Maar uiteraard hangt dit van persoon tot persoon af of jij met een grote schaar of kleine schaar wil werken. In ons assortiment zal je hier ook verschillende scharen terugvinden van verschillende merken.

Een garensnijder bij het handwerken.

Ook hebben we hier de keus uit garensnijders. Je vindt deze ook in verschillende materialen zoals plastic of metaal en van verschillende merken. De garensnijders die je in ons assortiment vindt zijn van Prym en Knitpro en van goede kwaliteit!
De meeste garensnijders zijn ook een mooie accessoire die je rond je nek kan hangen zo verlies je niet gauw je garensnijder.

Een garensnijder is erg handig om snel je garen door te snijden tijdens het handwerken.

De garensnijder kan zowel gebruikt worden voor dunnere garens als dikkere garens.

De keuze is dus geheel aan jezelf met wat jij het liefste wil werken. Beide zijn even goed en handig in gebruik.