Wat is wol en garen?

Er is wel degelijk een verschil tussen wol en garen. Wol wordt verkregen uit dierenharen en is een volledig natuurlijk product. Garen word vervaardigd uit katoen, vlas en synthetische vezels en word verwerkt tot een garen die je voor veel doeleinden kan gebruiken. Je hebt verschillende garens die zowel voor handwerk als machinaal gebruikt kunnen worden.

Wat is wol?

Wol bestaat uit zachte, dunne haren van de vacht van sommige dieren. We gebruiken wol meestal voor het breien en haken van kleding en dekens doordat de wol veel warmte geeft in de winter.

We vinden het allemaal fijn om het heerlijk warm te hebben in de winter en dan gaan we massaal aan de slag met warme sjaals te maken, mutsen en heerlijke warme truien. Wol blijft daarom dan ook een topper!

We hebben verschillende soorten wol zoals Alpacawol, kasjmier, afkomstig van de kasjmiergeit, Merino wol, Mohair en Yak. De Yak is van nature bruin of zwart gekleurd en komt voor in het himalaya gebergte. In de webshop vind je zeker en vast keuze genoeg aan wol van natuurlijke afkomst.

Wat is garen?

Garen is een draad dat wordt gemaakt door vezels te spinnen of met een spinproces voor filamentgaren.

Sommige vezels worden ook gemengd met nylon, polyester of viscose. Dit om sterkere en goedkopere garens van te maken. Er bestaan veel soorten garens, zoals bv lockgaren, metaalgaren, nylondraad.

In mijn webshop vind je vooral Polyester, katoen, acryl, zijde. Deze garens zijn fijn om accessoires van te haken of breien of leuke knuffels. Maar uiteraard kan hier ook kledij van gemaakt worden. Denk maar aan mooie vestjes, topjes in katoen door dat deze luchtig zijn in de zomer.

De toppers onder de garens zijn natuurlijk de katoen garens in ons assortiment die veelzijdig te gebruiken zijn.